fredag 16 januari 2015

Vem är vem.

Politik politik politik...

Finns politiken där för politikernas egenvärde eller för folkets skull?
Är det kanske så att retoriken och hur den går att tolka som spelar störst roll istället för vad vältaligheten i praktiken leder till. Kanske som expressens ledarrubrik lyder "Valrörelsen varar ända fram till påska" Där imperativet "påska" kanske borde tolkas som en uppmaning till politikerna att ta tag i saker istället för att endast träta om ingenting.
Dock tror jag inte att valrörelseretoriken kommer att upphöra vid påsk utan den kommer troligtvis fortsätta fram till ett troligt extra val nån gång framåt hösten när den budgeten då ska klubbas. En budget där troligtvis ingen riktigt kommer veta vems som är vems och då Reinfeldt och Alfons pappa kommer framstå som venus och mars i jämförelse.

Reinfeldt vänster, Alfons pappa höger.


Förövrigt måste det ju vara en dröm som politiker och få regera på någon annans budget likt regeringen nu gör. Man får maktposition, blir omskriven och får sitta på statsrådsstol men slipper ta ansvar för sin politik. Även om de förstås aldrig skulle erkänna det så tror jag att Stefan Löven njuter varje sekund och nog allra helst skulle se att alliansens budget skulle bli vinnare till våren med.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar