söndag 11 januari 2015

Nobelpriset används för att rättfärdiga krig.

Malala blir slagträ.

Förra årets fredspristagare Malala  Yousafzai utnyttjas av USA i deras så kallade "War on terror".

Efter 11 september attacken gick USA in i Afghanistan och det dröjde inte länge innan de försökte rättfärdiga sin kamp med att sprida ut budskapet "Alla flickors rätt till skolgång" Varje "Collateral damage" ungefär "mord av misstag" som ifrågasattes försvarades med "Att om vi skulle dra oss ur så skulle flickor inte kunna gå i skola".

Drönarkriget

Nu har USA plockat hem sina fotsoldater från området för att istället fortsätta från luften med deras obemannade så kallade drönare. Något som gör det mycket enklare med ett flerfrontskrig i och med att man inte behöver begränsa sig till landgränser på samma vis. Dessutom ett krig där ingen går säker. När som helst kan det dyka upp en stålfågel i skyn och det är alltid fågeln som ser först. Det är den joystickförsedda föraren som bestämmer över liv och död. Inte sällan sitter samma förare i ett ombonat rum långt ifrån skådeplatsen, kanske med en cola sippande i ena handen.
Det räcker att du sitter i en bil med fel, eller enligt USA:s underrättelse, rätt registreringsskylt för att bli en måltavla för joysticken. Du behöver inte ens se ut eller agera som en misstänkt terrorist för att bli offer för USA:s högteknologikrig. Som jag berättade igår räcker det med att vara ute och plocka ockra med sin farmor för att bli beskjuten.

Kriget kan fortsätta

Malala attackerades när hon satt i en buss av pakistanska talibaner för att hon motsatte sig förbudet att flickor inte fick gå skola. I vissa delar av Pakistan som gränsar till Afghanistan styr Talibaner med sharialiknande lagar som begränsar flickors liv. I dessa trakter flyger USAdrönare och när himlen är molnfri, då det är lättast att flyga de något svårmanövrerade farkosterna, så kan ingen känna sig säker. Terrorister kan gömma sig överallt enligt USA:s något paranoida underrättelseorgan. Och kriget kan fortsätta utan några konsekvenser för deras "collateral damage" för de har fortfarande samma anledning att sprida sin "Flickors rätt till skolgång propaganda" Nu med Malala som "bevis" för hur det skulle gå om inte vi från den fria världen var där och tog vårat ansvar.
Ingen skugga ska falla över Malala, jag tror hon är en sann kämpe för flickors rätt till skolgång. Det är bara det att västvärlden utnyttjar hennes tragiska öde för att rättfärdiga sitt smutsiga drönarkrig som skördar så många oskyldiga offer.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar