onsdag 14 januari 2015

Zombie..förlåt partiledardebatt.

Om du är rädd för en zombieattack så finns det en officiell sida som berättar mer vad du ska göra om en sådan inträffar. Det är länsstyrelsen i Kronobergs län och Krissamverkan Kronoberg som samarbetar. Det är inte enbart zombieattacker som det informeras om. Även terrorattentat, bränder eller om exempelvis dina föräldrar skulle försvinna kan en får information om. 

Apropå zombies så har det varit partiledardebatt idag och vad jag kunde höra verkade de flesta vara mer döda än levande. Det var endast en som reflekterade över verkligheten. Det var Jonas Sjöstedt som 2 timmar och 38 minuter in i debatten recenserade Naomi Kleins nya bok This changes everything: Capitalism vs the climate. Det var Gustav Fridolin som hade ordet och Jonas Sjöstedt frågade om han tycker det är rimligt att det är storföretagen som får sätta agendan i miljöpolitiken. Apropå (TTIP) som är handelsavtalet som EU håller på att förhandla fram med USA och där en klausul innebär att företag ska kunna stämma stater om deras rätt till företagande begränsas exempelvis för att en stat ändrar miljölagstiftningen. 
Gustav Fridolin verkade tycka att företagen ska få vara med och bestämma.
Så precis som zombies gillar att verka om natten så verkar miljödebatten bland politiker vara förvisad ut i debattmörkret. Här finns hela debatten om du mot förmodan inte skulle ha något bättre för dig.

Jo förresten, för att inte drabbas av en zombie så har länsstyrelsen i Kronobergs län och Krissamverkan Kronoberg listat två punkter du bör tänka på:
• Se inte för många skräckfilmer.
• Skulle du mot förmodan möta en zombie – spring åt andra hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar