lördag 10 januari 2015

Vem är värd mest..



Det mördades visst nära 2000 människor av Boko Haram tidigare i veckan. Om det nu var människor vill säga, åtminstone inte lika värdefulla sådana som de i Paris.

Malala anfallen av ondskan Nabila av godheten.

Medielogiken är som vanligt mycket svår att förstå. Boko Haram som just betyder att böcker/kunskap är haram, alltså mot gud. Fel böcker får man anta, för koranen går nog bra. Människor i norra Nigeria som försöker leva sina liv så gott det går slaktas och/eller rövas bort av Boko Haram för att de inte är gudfruktiga. Men att en hel stad har jämnats vid marken och uppemot 2000 människor bragts om livet får bara notiser i nyheterna. För de var ju inte västerlänningar men likväl som Charlie Hebdos medarbetare är de offer för några som vill begränsa kunskap och yttrandefriheten.

En annan som drabbats av våld som inte räknas är Nabila Rehman. Hon var ute med sin farmor och plockade ockra när en amerikansk drönare dök upp och sekunden senare var samma farmor död och Nabila Rehman psykiskt drabbad för livet får man anta. Malala Yousafzai som tilldelades fredspriset attackerades av talibaner medan Nabila Rehman drabbades av väst. Där är förklaringen till att varför det endast dök upp fem kongressledamöter för att lyssna på Nabil Rehman när hon vittnade i USA:s kongress. Endast fem av drygt 400 möjliga ledamöter kände alltså något ansvar för USA:s imperialism
Sju barn skadades och Nabila Rehmans farmor mördades under drönarattacken och USA har fortfarande inte visat sig villiga att be om ursäkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar