tisdag 10 mars 2015

Snart finns en Skalman nära dig

Bildresultat för Skalman
Mat o sov klockan är här

Jag har tidigare skrivit om att enkelriktningen är en grogrund för extremism och syftade då på att den nya tekniken genom de monopolliknande företagen gör oss väldigt likriktade i vårt synsätt. Häromdagen tog likriktningen ännu ett steg, genom att Apple, inför miljoner hänförda världen över presenterade sin nya pryl.

Tidigare prylar som smarta telefoner, surfplattor och liknande attiraljer tog bort spontansurfandet och införde apparna där våra synintryck noga styrs av vad som för tillfället är populärt.
Nästa tekniksteg ska radera bort vårat känselsinne.

Apple Watch är förvisso inte den första smarta klockan på marknaden men det är Apple som sätter spelreglerna så det är med deras lansering försäljningen av så kallade smarta klockor troligtvis kommer ta fart på allvar.

Vad kommer då denna nya smarta sak att göra med våra liv?
Jo enligt tillverkarna så ska även denna revolutionera våra liv. Vi har hört det förr, och det är säkert sant att klockan snart kommer sitta på var och varannan handled. Och det finns egentligen inga begränsningar vad den kan göra med bäraren. Än så länge är apparna som är anpassade just för klockan dock få. Men enligt tillverkarna ska den bland annat kunna hålla reda på när bäraren ska röra på sig och kunna skicka ut pulser till en potentiell flört i lokalen.

Klockan kommer också planera din vardag, både på jobbet och privat och göra påminnelser genom att ”knacka” dig på handleden. Den kommer tala om när du ska äta, dricka, gå på toaletten...Nej, det sista är det ingen tillverkare som har talat om. Men det är väl inte otroligt att en avföringsapp kommer programmeras, kanske vid namn Ipoo och kosta sju kronor och vara kliniskt framtagen så bäraren vet när det är dags.

Den smarta telefonen gjorde vårat synsinne överflödigt då alla nu ändå kikar på samma saker och inte behöver sinnet för att bedöma vad som är vackert eller relevant. Det är bara att välja den populäraste appen. Klockan kommer nu att göra vår känsla för saker och ting överflödig, då den kommer att tala om vad vi ska göra precis för tillfället med ett litet pip eller att knacka dig på handleden. Känslan man tidigare hade efter att suttit still för länge, ätit för lite eller känslan av den annalkande sjukdomen kommer försvinna då klockan kommer tala om för dig allt du behöver veta. och troligtvis saker du inte visste att du ville veta också.

Precis som Skalman kommer framtidens människa helt anpassa sig till vad tekniken säger åt den. En teknik som tenderar och bli likvärdig då alla bärare verka vilja veta exakt samma sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar